5/07/2016

Ilmastonmuutoksia ilmassa

Meidän reissu täällä on nyt puolessa välissä, kotiinpaluuseen on enää 22 päivää. Tuntuu todella ristiriitaiselta, toisaalta odotan innolla takaisin lähtöä, mutta toisaalta en haluaisi vielä lähteä, tästä paikasta tuli nopeasti ihan kuin koti. Luin Facebookia, katselin kavereiden snäppejä ja lueskelin Iltalehteä, ja kaikki niistä kertoivat Suomen superlämpimästä säästä ja auringon paisteesta. Katsoin ulos ikkunasta ja totesin että olihan meilläkin sitä hyvää keliä kaksi viikkoa, kunnes kolmas oli synkkääkin synkempi. Lämpötila mittarin mukaan pysyi kahdessakymmenessä ja sen yläpuolella, mutta aurinkoa ei olla nähty moneen päivään, ja siksipä ulkona ei pahemmin sortseissa kuljeta. Tuntuu ihan hullulta laittaa Espanjassa takki päälle, kun Suomessakin tarkenee ilman.
Täällä ollessa ollaan saatu muutamia kavereita, joista ihan ykkösiksi on nousseet kaksi hollantilaista poikaa. Ollaan vietetty näiden kanssa nyt reilut viikko ja ovat ihan mielettömän mukavia. Kumpakin on myös työssäoppimassa täällä IT-puolen juttuja, mutta paljon pidemmän aikaa kuin me. Muutenkin kaikki ihmiset joihin päivittäin törmää ovat todella mukavia ja jäävät juttelemaan ihankuin tunnettaisiin paremminkin. On hiukan hassua kun moni ihminen halaa ja muutenkin koskettaa puhuessaan, sillä ei Suomessa tätä harrasteta. Kulttuuri täällä on niin paljon rohkeampi ja huomaa, että perhe ja ystävät ovat tärkeitä.
Käytiin eilen pyörähtämässä Fuengirolan isossa kauppakeskuksessa, Miramar'issa. Kauppakeskuksessa oli kaksi kerrosta ja käytävää loputtomiin, ettei edes jaksettu kiertää koko paikkaa yhdellä kertaa. En ostanut oikeastaan itselleni mitään, kuin sortsit ja kaksi toppia, mutta ostoskorini täyttyi Primark'issa tuliaisista. Löysin todella ihania vaatteita V:lle ja pikkusiskolleni muutamalla eurolla. Primark oli kyllä tämän reissun pelastus, niin ihana kauppa niin täynnä halpoja vaatteita ja koruja ja kenkiä. Sinne mennään vielä uudestaan tämän reissun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti